Manja slova Veća slova RSS
>

Podgorica, dana 21/11/2017

ODRŽANA RADIONICA NA TEMU CENTRALIZACIJE JAVNIH NABAVKI

ODRŽANA RADIONICA NA TEMU CENTRALIZACIJE JAVNIH NABAVKI
Datum objave: 23.11.2017 14:49 | Autor: Uprava za imovinu

Ispis Štampaj stranicu


Uprava za imovinu u saradnji sa Daniel Ivarsson-om, predstavnikom OECD/ SIGMA, Ivančicom Franjković, načelnicom sektora za javne nabavke Ministarstva rada Hrvatske, i Dijanom Vukčević, predstavnicom Uprave za javne nabavke, održala radionicu na temu objedinjavanja javnih nabavki.
Uprava za imovinu će od 2018. godine sprovoditi javne nabavke, kao objedinjene, za sve državno organe, shodno članu 33 Zakona o javnim nabavkama ("Službeni list CG", br. 42/11, 57/14, 28/15 i 42/17) i shodno Uredbi o objedinjavanju javnih nabavki robe i usluga ("Službeni list Crne Gore", br. 074/17 od 08.11.2017). Na radionici su predstavljene priprme za centralizaciju javnih nabavki, izazovi i dugoročni ciljevi kao i prikaz tima koji će raditi u odeljenju centralizovanih javnih nabavki.
Gospođa Franković, koja je bila član tima koji je radio na implementaciji centralizaciji javnih nabavke u Hrvatskoj, u svojoj prezentaciji iznijela je iskustva i izazove procesa centralizacije u Hrvatskoj.
Smjernice, komentari i druga pomoć koju smo na radionici dobili od gospodina Ivarsson-a i gospođe Franjković, biće sastavni dio šestomjesečnog Akcionog plana za centralizaciju javnih nabavke koji je izradi.