Manja slova Veća slova RSS
>

Odrzana regionalna radionica u Skoplju na temu "Najbolja praksa za povraćaj i upravljanje imovinom"

Odrzana regionalna radionica u Skoplju na temu "Najbolja praksa za povraćaj i upravljanje imovinom"
Datum objave: 02.07.2018 10:53 | Autor: Uprava za imovinu

Ispis Štampaj stranicu


TAIEX - regionalna radionica o najboljim praksama za povraćaj i upravljanje imovinom ove godine održana je u periodu 26-27 juna 2018. godine u hotelu Holiday Inn-Skoplje.

Predstavnici Crne Gore ispred Uprave za imovinu - Emir Dacić, pomoćnik direkotora, Jelena Milićević i Anica Vučeković , dok je iz Specijalnog Državnog Tužilaštva predstavnica bila savjetnica Mira Cerović.

Treći po redu održani sastanak ima za cilj nastavak razvoja Međuagencijske mreže za upravljanje imovinom na Balkanu (BAMIN). Sastanak je pružio učesnicima priliku da procijene sebe u smislu najnovijih dešavanja u EU i njihovih operativnih implikacija. Stručnjaci za povraćaj imovine sa Balkana razgovarali su o regionalnim preprekama i najboljim praksama u upravljanju imovinom i implikacijama koje oni imaju kako na istragu tako i na sudske procese koje utiču na konačno oduzimanje.

Eksperti:
G.Frederik Pierson – Šef Biroa Europola za imovinu stečenu kriminalom 
G.Žan-Mišel Verelst – Direktor centralne kancelarije za zaplijenu i konfiskaciju Ministarstvo pravde –Belgija
G.Jan Knobe – Viši rukovodilac imovine, Nacionalno javno tužilaštvo za ozbiljne prevare, ekološki kriminal i konfiskaciju – Holandija
G.Lakezar Nikolov Barganski – Ekspert odjeljenja ,,Međunarodna saradnja komisija za suzbijanje korupcije i zaplijenu nezakonite imovine,, - Bugarska
G.Najdzel Petri – Viši rukovodilac imovine Biroa za imovinu stečenu kriminalom – Irska

Uprava za imovinu  Uprava za imovinu

Uprava za imovinu